Kluter, bleier, bind, bomullspinner og bomullsdotter skal ikke kastes i toalettet. (Heller ikke sokker, hatter, matrester eller mobiltelefoner...) Søppel og fett som kastes i do kan fort bli et ubehagelig problem. 

Matvarer og matrester i do er en stående invitasjon til kloakkrottene om å trives og bli mange.

Blir det skikkelig store forstoppelser i avløpsrørene, må IVARs anlegg repareres. Det koster samfunnet mye, og kan i verste fall føre til at kommunene må øke avgiften til innbyggerne.

Hjelp oss å holde rørene åpne, ikke kast søppel, matrester og fett i do.

Kun tre ting skal i do. Dopapir er den ene. 

 

Don`t DO it

Don`t DO it er en kampanje som skal redusere mengden søppel som kommer inn i avløpsrenseanleggene til IVAR IKS.

Søppel, matrester og fett som kastes i toalettet er et stort og dyrt problem, og kampanjen skal gjøre folk oppmerksomme på problemstillingen.

En del av kampanjen er et spill som kan lastes ned på mobilen. Den enkleste måten å finne spillet på, er å gå inn på http://dontdoit.ivar.no/ med telefonen og laste det ned derfra. Du kan også søke etter "Don`t DO it" i App Store eller Google Play. 

På nettsiden ligger også en film som viser hva som skjer med søppel som havner i avløpsrørene. Vi har filmet Leif, som jobber på renseanlegget vårt, på en tur ned i kloakken. Der treffer han svære "anakondaer". Gå inn på siden og se filmen, hvis du tør...