IVAR IKS tar personvern på alvor, og åpenhet er et nøkkelord for all vår behandling av personopplysninger. Nedenfor kan du lese hvordan vi behandler informasjonen du gir oss når du bruker våre tjenester.

Personvern og sikkerhet

Behandlingen av personopplysninger er i Norge hovedsakelig regulert i personopplysningsloven som gir retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person, skal behandles.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på nettsidene til Datatilsynet.

IVAR benytter overvåkningskamera på noen anlegg, for sikkerhet og prosessovervåking.

Behandlingsansvarlig i IVAR

Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger ligger hos administrerende direktør i IVAR IKS. Det er utnevnt et personvernombud som har som oppgave å sikre at IVAR IKS følger personopplysningsloven, og skal være en ressursperson både for virksomheten og de registrerte i spørsmål vedrørende personvern i IVAR IKS.

Personvernombud i IVAR kan kontaktes på epost personvernombud@ivar.no.

Hva registreres når du bruker nettsiden vår

For å kunne kommunisere med andre datamaskiner på Internett, må din datamaskin ha en IP-adresse. Denne adressen benyttes som identifikasjon på din maskin når den kommuniserer med andre maskiner på nettet. I det du kobler deg opp mot www.ivar.no vil du etterlate IP-adressen din. IP-adressen blir brukt til å adressere innholdet av internettsiden til riktig mottaker.

Nettanalyse og informasjonskapsler

Når du besøker IVAR sine nettsider registreres din IP-adresse. IVAR knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Den tiden du bruker på våre sider blir logget, men du er anonym for oss. 

IVAR samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende. Informasjonen brukes kun internt, og hos samarbeidspartnere som jobber med nettutvikling for oss.

For å kunne lage en brukervennlig nettside bruker vi analyseverktøyet Google Analytics som forteller brukermønsteret til de som besøker nettsiden vår. Eksempler på dette er f.eks  hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Opplysningene blir bare benyttet i sammenheng med drift og videreutvikling av nettsidene.

Søk

IVAR IKS lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med dette er å gjøre søkefeltet vårt bedre. Det lagres ikke IP eller annen informasjon knyttet til søkeordene.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

 

Informasjonskapsler (cookies)

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Dette er små biter data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker. En cookie tilhører et bestemt nettsted, og kan ikke leses av andre nettsteder. Informasjonskapslene og dataene som samles inn er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

IVAR er på sosiale nettsamfunn som Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter. Disse verktøyene legger igjen en cookie på din maskin, og sporer dine bevegelser på våre nettsider dersom du kommer fra noen av deres utsendelser.

Følgende informasjonskapsler brukes på ivar.no:

  • Vårt publiseringsverktøy Corepublish: CorepublishSession, ctdevicecachekey: Dette er cookies som brukes av publiseringsløsningen slik at den skal fungere best mulig. Fontsize er en cookie som husker hvilken font størrelse du har valgt for nettsiden.
  • Vårt analyseringsverktøy Google Analytics Cookies: __utma, __utmb, __utmc, __utmz, _ga. Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk.
  • Hvis du sender oss en melding ved å bruke skjemaet kontakt oss, legges det igjen en informasjonskapsel på datamaskinen din. Denne er nødvendig for at meldeskjemaet skal fungere, og slettes når du lukker nettleseren.

Hvis du likevel ikke ønsker at IVAR IKS skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

 

Videoavspilling

I IVAR bruker vi videoavspillingstjenestene YouTube og Vimeo. Begge samler inn data når du spiller av en video fra oss. Dataene som samles inn og deles med oss er hvem og hvor lenge videoene er brukt. 

Når du bruker YouTube (Google) og Vimeo, gir du tilgang til informasjon om deg.

Les YouTube (Google) sine personvernregler her

Les Vimeo sine personvernregler her

 

Bilder

På enkelte nettsider bruker vi bildetjenesten Flickr. Flickr Nettleseren kobler direkte opp til Flickrs servere for å gjøre dette. Selv om informasjonskapsler ikke brukes for denne tjenesten, vil Flickr registrere at nettsiden vår ble besøkt fra din IP-adresse. Du kan lese mer om Flickr sin behandling av brukerdata her.

 

Markedsføring

Vi bruker doubleclick fra Google i nettbasert markedsføring. Doubleclik samler informasjon om brukernes aktivitet på nettstedet. Informasjonen brukes til å målrette annonsering til brukeren på forskjellige kanaler og enheter. Du kan lese mer om Doubleclick her.

 

Generelt

Informasjon knyttet til din kommunikasjon med oss.

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte.
E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak hvor den distribueres internt i bedriften.
Vi gjør oppmerksom på at henvendelser du sender direkte via e-post ikke blir kryptert. Vi oppfordrer deg derfor til ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Underleverandører

I de tilfeller hvor vi bruker underleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, tegner vi egne databehandleravtaler og du kan være trygg på at opplysningene dine kun blir brukt til det formålet som er avtalt med leverandøren. Vi bruker underleverandører til å bistå med teknisk og administrativ drift av våre tjenester, for eksempel nettsidene våre og drift av it-plattform.

Av sikkerhetsmessige årsaker oppgir vi ikke navn på våre underleverandører i denne personvernerklæringen.

 

Deltagelse i konkurranser

IVAR IKS arrangerer av og til konkurranser i forbindelse med arrangementer eller læringsspill som for eksempel appen vår Don’t DO it.

Vi samler inn kontaktinformasjon (navn, e-post og eventuelt telefonnummer) for å kunne registrere deltagere. Formålet med registreringen er å kunne kommunisere med deltagerne om den aktuelle konkurransen og kontakte deltagere for utdeling av premier. Behandlingen er basert på samtykke fra de som velger å legge inn sin kontaktinformasjon for å delta.
 

Facebook og Instagram (Meta)

Når du besøker IVARs side på Facebook, eller Bruktbuå sin Instagramkonto registreres en del informasjon:
• Informasjon om deg: alder, kjønn og lokasjon.  
• Hvilket tidspunkt du har besøkt siden og hvordan du fant den.  
• Hvilke innlegg du har sett på, og om du har likt, delt eller kommentert dem.  
• Hvilke handlinger du utfører på siden, for eksempel om du går videre til nettstedet vårt eller klikker på knappen for  «Send melding».

De deler en del av denne informasjonen med oss for å gi innsikt i hvordan våre besøkende bruker siden, slik at vi kan videreutvikle den til å fungere enda bedre. Les mer om dette på Facebook sine egne sider om personvern her.
  

Facebook bruker informasjonskapsler til å samle informasjon og disse brukes hvis du: 
• Har en Facebook-konto,  
• Bruker Facebook-produktene, deriblant nettstedet vårt og appene våre,  
• Besøker andre nettsteder og apper som bruker Facebook-produkter (inkludert Liker-knappen og annen Facebook-teknologi).  

Med informasjonskapsler kan Facebook tilby deg Facebook-produkter og forstå informasjonen vi mottar om deg, inkludert informasjon om din bruk av andre nettsteder og apper, uavhengig om du er logget inn eller registrert.

Vil du vite mer om hvordan du kan blokkere og tillate bruken av informasjonskapsler?
 Informasjonskapsler og annen lagringsteknologi hos Facebook/Meta
Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

 

Utlevering av personinformasjon

Vi vil ellers ikke dele din kundeinformasjon med utenforstående med mindre utlevering av personopplysningene skjer:

a.    Med samtykke fra den som opplysningen gjelder, 
b.    Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov, 
c.    Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet, eller 
d.    Som ledd i betalingsinnkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner. 

 

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for, slettes. IVAR lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

 

Dine rettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Dine rettigheter omfatter:

  • Informasjon. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler opplysninger om deg.
  • Innsyn. Kopi av opplysninger vi har om deg.
  • Retting. Rette og supplere opplysninger om deg.
  • Sletting. Du kan be om sletting av alle kundedata, med mindre opplysningene er nødvendige for å levere en tjeneste som du fremdeles ønsker å ha tilgang til, eller at vi er lovpålagt å oppbevare opplysningene en viss tid. 
  • Begrensning. Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.
  • Dataportabilitet. Be om at dine opplysninger overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.
  • Innsigelse. Be om at vi ikke benytter dine opplysninger for direkte markedsføring, inkludert profilering for bruk i direkte markedsføring. Du kan også motsette deg å være gjenstand for individuelle avgjørelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som følger av lov.

 

Endringer: 12.08.2022.