Velkommen til Bruktbuå bruktbutikk

I stedet for å kaste brukbare ting på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i Bruktbuå helt gratis. Da gleder du noen andre, samtidig som du gjør en innsats for miljøet!

Bruktbuå er det første du møter på når du kommer til gjenvinningsstasjonen,og består av en innleveringsdel og en bruktbutikk med tilhørende gratistelt.

I mars 2023 stenges teltet utenfor Bruktbuå, som kalles ombrukshallen. Det vil derfor være begrenset plass til varer som tilhører hallen, som for det meste er byggevarer. Dette skyldes at ombrukshallen skal fjernes og at nytt telt skal settes opp. Hallen blir stengt frem til nytt telt er på plass. Vi beklager ulempen dette medfører.
 

Innlevering av ting til gjenbruk: 

I Bruktbuå gjør vi så godt vi kan for at brukte gjenstander skal få nye hjem fremfor å bli kastet. Vi tar imot mye, men som følge av liten plass og til tider mye som leveres, må vi av og til si nei til noen gjenstander. Dette er blant annet noen typer store møbler og gjenstander som vi vet er vanskelige å omsette. 

Det er gratis å levere brukbare ting til Bruktbuå.  Litt lengre ned finner du eksempler på hva vi tar imot og hva vi ikke tar imot.

Bruktbuå bruktbutikk:

I bruktbutikken kan du kjøpe brukte gjenstander for en billig penge. Det er også mulig å hente noen ting helt gratis fra gratisteltet.

Kjøper du deg nye møbler hos oss, har vi dessverre ikke kapasitet til å hjelpe deg med å laste det over på bil eller henger. Vi har sekketraller, transporttraller og lignende tilgjengelig som du kan låne for å få ting med deg ut til bilen. 

Vi tar ikke imot kontanter i bruktbutikken. Det er kun mulig å betale med kort eller vipps. Ingen bytte- og returrett.

Utvalget i Bruktbuå vil variere fra dag til dag. Vi kan ikke love at du finner akkurat det du leter etter, men det går an å gjøre virkelige kupp i bua. Det er heller ikke mulig å reservere ting hos oss. Ta gjerne en titt på Bruktbuå sin Instagramkonto.

 

Dette kan leveres til Bruktbuå

Innlevering av sesongvarer: Vi ønsker at f.eks ski, skøyter og andre vinter/sportsutstyr blir levert inn før 1. mai hvert år. Grunnen til dette er plassmangel, og at vi må sette mye på lager til neste vinter.

Dette tar vi imot: Dette tar vi ikke imot
(Bl.a. for å ivareta HMS):
Møbler og små møbler. Defekte møbler/gjenstander (Eks. mangler deler, hull, flekkete stoff/hud, dyrehår, mugg, sopp eller råte/jordslag).
Verktøy. Madrasser (Vurderes av personell).
Leker. Leksikon (Vurderes av personell).
Husholdningsartikler. PC/mobiltelefoner og printere (Kan inneholder minnebrikke med sensitive opplysninger).
Elektrisk og elektronisk utstyr. Farlig avfall som maling, whitesprit, plantevernmidler, andre kjemikalier og vinduer fra 1965 – 1990. (farlig avfall).
Bøker (både mykt og hardt cover, norske og engelske). Maks 2 poser pr levering. Brune veggseksjoner (gamle). (Teak-møbler tas imot).

DVDer, CDer og LPer.

Klær og sko legges i Fretex-containeren.
Sportsutstyr, skiutstyr Planter
Hobbyartikler.  
Hageutstyr.  
Pyntegjenstander.  
Bygningsartikler.  
Demonterte møbler tas imot, men smådeler o.l. må samles og festes godt til delene.  

 

Dersom du har spesifikke gjenstander du ønsker å levere til Bruktbuå på Forus og lurer på om vi ønsker og har kapasitet til å motta dette, kan du kontakt kundeservice på telefon 51 75 95 50 (man-fre klokken 08.00 - 15.00) for å avtale nærmere. 

Vi jobber med å utvide arealet til og rundt Bruktbuå, slik at vi kan motta enda flere gjenstander. 

 

BruktbuåFoto: Anne Lise Norheim.

Hva går pengene til? Inntektene fra Bruktbuå går inn i IVARs selvkostregnskap, som på sikt kan føre til lavere kommunale avgifter. En liten del går til å tilrettelegge arbeidsplasser for mennesker som trenger arbeidstrening.