Om Bruktbuå bruktbutikk

Det du ikke trenger kan andre ha bruk for. Og omvendt.

Smitteverntiltak i Bruktbuå

Som følge av smittesituasjonen i regionen, er det fra og med 17. desember innført antallskontroll på Bruktbuå. Maks 20 kunder kan være i butikken samtidig, og det er innført påbud om å bruke munnbind. Det vil være antibac tilgjengelig, og du skal holde så god avstand til andre kunder og ansatte som mulig, minst 1 meter. 

Velkommen til en trygg handel hos oss! 

Gi tingene nytt liv

I stedet for å kaste brukbare ting på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i Bruktbuå helt gratis. Da kan du glede noen andre med dem, og samtidig gjøre en innsats for miljøet. 

Pga begrenset lagerkapasitet kan vi ikke garantere at vi tar imot tingene dine. Det er de ansatte i Bruktbuå som bestemmer hva som tas imot og ikke.

Bruktbuå består av en bruktbutikk og et gratistelt, og er en del av IVAR gjenvinningsstasjon Forus. Bruktbuå er det første du møter på når du kommer til gjenvinningsstasjonen. Her kan du sette fra deg brukbare gjenstander før du kjører inn på stasjonen. Bruktbuå har egen inngang for innlevering av varer, én inngang for bruktbutikken og en egen inngang til gratisteltet. 

Du finner oss på Forusbeen 200. Vi tar ikke imot kontanter i bruktbutikken. Det er kun mulig å betale med kort eller vipps. Ingen bytte- og returrett. 

Følg oss på Instagram: Bruktbuå bruktbutikk har fått sin egen Instagram-profil, som vi oppfordrer alle til å følge. Den heter bruktbua_bruktbutikk. 

Innlevering av sesongvarer: Bruktbuå ønsker at for eksempel ski, skøyter og andre vinter/sportsutstyr blir levert inn før 1. mai hvert år. Grunnen til dette er plassmangel, og at vi må sette mye på lager til neste vinter. 

Husk at vi har langåpent mandag til torsdag, og at det er mindre folk og kø i ukedagene enn på lørdager.

Dersom du har spesifikke gjenstander du ønsker å levere til Bruktbuå på Forus og lurer på om vi ønsker og har kapasitet til å motta dette, kan du ta direkte kontakt med Bruktbuå på telefon 413 77 154. Denne telefonen besvares mandag til fredag klokken 08.00 - 14.00. 

Bruktbuå

Foto: Anne Lise Norheim.

Dette kan leveres til Bruktbuå

Vi tar imot det meste, så lenge det er helt og brukbart. Under finner du eksempler på hva vi tar imot og hva vi ikke tar imot. 

Dette tar vi imot: Dette tar vi ikke imot
(Bl.a. for å ivareta HMS):
Små møbler. Defekte møbler/gjenstander (Eks. mangler deler, hull, flekkete stoff/hud, dyrehår, mugg, sopp eller råte/jordslag).
Verktøy. Madrasser(Smitterisiko, for eksempel lus, veggdyr, eventuelt andre sengedyr).
Leker. Leksikon (Vurderes av personell).
Husholdningsartikler. PC/mobiltelefoner (Kan inneholder minnebrikke med sensitive opplysninger).
Elektrisk og elektronisk utstyr. Farlig avfall som maling, whitespirit, plantevernmidler, andre kjemikalier og vinduer fra 1965 – 1990. (Farlig avfall).
Bøker (både mykt og hardt cover, norske og engelske). Brune veggseksjoner (gamle). (Teak-møbler tas imot).

DVDer

 
Sportsutstyr, skiutstyr Klær og sko legges i Fretex-containeren.
Hobbyartikler. Planter (Gjelder alle typer planter, kan ha smittsomme sykdommer).
Hageutstyr. Mobiltelefon og printer, fordi det inneholder minnekort om kan føre til at sensitiv informasjon kan komme på avveie.
Pyntegjenstander. CD-LP-DVD
Bygningsartikler.  
Demonterte møbler tas imot, men smådeler o.l. må samles og festes godt til delene.  


Takk for at du har forståelse for dette!

 

Bruktbuå

Bruktbuå bruktbutikk

I bruktbutikken kan du kjøpe brukte gjenstander for en billig penge. Det er også mulig å hente noen ting helt gratis fra gratisteltet, mens andre ting koster en liten sum.

Dette gjør vi for å sikre et godt miljø for de ansatte og en hyggelig opplevelse for kundene våre.

Hva går pengene til? Inntektene fra Bruktbuå går inn i IVARs selvkostregnskap, som på sikt kan føre til lavere kommunale avgifter. En liten del går til å tilrettelegge arbeidsplasser for mennesker som trenger arbeidstrening.

BruktbuåFoto: Anne Lise Norheim.

 

Gjør et kupp

Utvalget i Bruktbuå vil variere fra dag til dag. Vi kan aldri love at kundene finner akkurat det de leter etter, men det går an å gjøre virkelige kupp i bua.

Spar miljøet - kjøp brukt. Lengre levetid for ulike gjenstander fører til mindre belastning på miljøet.

Bruktbuå bruktbutikk