Det første du møter på gjenvinningsstasjonen er Bruktbuå. Ønsker du å levere noe i Bruktbuå anbefaler vi at du stopper her først, før du eventuelt kjører inn på gjenvinningsstasjonen. Det er gratis å levere brukbare ting til Bruktbuå. 

Adresse: Forusbeen 200, Sandnes.

 

Sorteringsguide

Lurer du på hva som skal kastes i hvilken dunk? Skriv inn det du vil sortere i søkefeltet under og vi forteller deg hvordan:

 

Om gjenvinningsstasjonen

IVAR og våre eierkommuner driver flere gjenvinningsstasjoner i regionen, den største er IVAR gjenvinningsstasjon Forus. 

Det er kun private husholdninger og mindre foretak som kan levere avfall til gjenvinningsstasjonene våre.

Alt avfall som leveres til gjenvinningsstasjonene skal sorteres. På stasjonen forventes det at avfallet leveres i følgende kategorier:

Papir, papp, plast, isopor, metaller, tre, MDF, impregnert tre, tøy og tekstiler, glass- og metallemballasje, bildekk, bilbatterier, farlig avfall (husk original emballasje), hageavfall, stein, grus, jord, hvitevarer, elektrisk avfall og pcb-vinduer. Keramikk, porselen, glass (vaser, drikkeglass, fat ol.) og gips sorteres hver for seg.

Vi kan ta imot lastebiler inntil 3,5 tonn. Traktorer er ikke tillatt på Forus, men henvises heller til vår stasjon på Sele. 

Vi tar imot asbest på gjenvinningsstasjonen. Asbest skal være forsvarlig pakket før du tar det med til gjenvinningsstasjonen. Vi har godkjente asbestsekker til salgs på stasjonen til 175 kr. stykket. Les mer om levering av asbest her.

Bruk gjennomsiktige søppelsekker

På alle IVARs stasjoner er det forbudt å bruke svarte og fargede søppelsekker. Alt avfall skal enten ligge løst eller være samlet i gjennomsiktige plastsekker. Gjennomsiktige plastsekker kan kjøpes på Forus for 30 kroner pr. rull. 

Vi selger også hansker i Betalingsbuå for 15 kroner paret.