Vi produserer komposten selv på Sele, den er helt torvfri og holder godt på fuktighet. 

Kompost er et miljøvennlig produkt produsert lokalt av hageavfall og organisk avfall. Den inneholder næringsstoffer som plantene trenger for å vokse. Når organisk materiale brytes ned, avgis næringsstoffer og blir tilgjengelige for plantene du dyrker.  

I vekstsesongen har vi både ren kompost til salgs, og en jordblanding. Jordblandingen består av kompost og sand. Begge produktene er torvfrie. 

Analyse av næringsinnholdet på årets kompost (2023) finner du her.
 

Priser 2024

Komposten selges i hele og halve kubikkmeter - m3. En kubikk svarer til 1000 liter kompost, eller en terning på 1x1x1 meter, tilsvarer en liten biltilhenger. 

Ren kompost Hel kubikk: 650 kr Halv kubikk: 325 kr
Jordblanding Hel kubikk: 650 kr Halv kubikk: 325 kr

 

Vi laster opp komposten for deg, så ved kjøp skal du bare henvende deg til en av våre driftsteknikere. 

Nytt i 2024: På gjenvinningsstasjonene på Forus, Sele og Nordmarka i Strand kan du også kjøpe kompostblanding i bagasjeromsvennlige småsekker (18l.) Pris: 80,-  per sekk. Tre sekker for 200,-.

Småsekk kompostblanding

 

Slik brukes komposten

Kjøper du ren kompost hos oss, bør den blandes ut med andre næringsstoffer, eller legges som lag over andre jordprodukter. Les mer om bruk av kompost her.
 

Når selger IVAR kompost?

IVAR selger kompost hele sesongen frem til det er tomt i oktober/november. Vi informerer på nettsidene våre når vi har komposten inne i starten av sesongen. Datoen varierer årlig som følge av kuldeperioder og når komposten er moden og klar for bruk.

Komposten vår produserer vi på Sele. Dager med mye salg kan det bli tomt på gjenvinningsstasjonene våre hvor vi selger komposten, men vi får da nye leveranser igjen flere ganger ukentlig.