Vi produserer komposten selv på Sele, den er helt torvfri og holder godt på fuktighet. 

Kompost er et miljøvennlig produkt produsert lokalt av hageavfall og organisk avfall. Den inneholder næringsstoffer som plantene trenger for å vokse. Når organisk materiale brytes ned, avgis næringsstoffer og blir tilgjengelige for plantene du dyrker.

Det er nå tomt for kompost og jordblanding på IVARs gjenvinningsstasjon på Forus. På gjenvinningsstasjonen på Sele var det per 5. oktober 2023 noe kompost igjen, men det er tomt for jordblanding.

Vi informerer på ivar.no våren 2024 når det igjen er kompost og jordblanding tilgjengelig.  

I vekstsesongen har vi både ren kompost til salgs, og en jordblanding. Jordblandingen består av kompost og sand. Begge produktene er torvfrie. 

Analyse av næringsinnholdet på årets kompost (2023) finner du her.
 

Priser 2023

Komposten selges i hele og halve kubikkmeter - m3. En kubikk svarer til 1000 liter kompost, eller en terning på 1x1x1 meter. 

Ren kompost Hel kubikk: 400 kr Halv kubikk: 200 kr
Jordblanding Hel kubikk: 400 kr Halv kubikk: 200 kr

 

Vi laster opp komposten for deg, så ved kjøp skal du bare henvende deg til en av våre driftsteknikere. 
 

Slik brukes komposten

Kjøper du ren kompost hos oss, bør den blandes ut med andre næringsstoffer, eller legges som lag over andre jordprodukter. Les mer om bruk av kompost her.
 

Når selger IVAR kompost?

IVAR selger kompost hele sesongen frem til det er tomt i oktober/november. Vi informerer på nettsidene våre når vi har komposten inne i starten av sesongen. Datoen varierer årlig som følge av kuldeperioder og når komposten er moden og klar for bruk.

Komposten vår produserer vi på Sele. Dager med mye salg kan det bli tomt på gjenvinningsstasjonene våre hvor vi selger komposten, men vi får da nye leveranser igjen flere ganger ukentlig.