Omvisning på Langevatn vannbehandlingsanlegg varer 1,5 time, og opplegget er kombinert på vårt undervisningsrom og rundt i anlegget. Maks antall i grupper er 15 personer.  
 
Besøket hos oss vil gi et nærmere innblikk i vannbehandlingsprosesser, fortelle hvor vannet kommer fra og dere vil se hvert trinn i prosessen på nært hold. Anlegget er et av de største i landet og behandler drikkevannet til ni kommuner i Rogaland.  
 
For skoleklasser tilbyr vi omvisning for alle klassetrinn på ungdomsskole og videregående skole, forklart opp mot FNs sjette bærekraftmål: rent vann og gode sanitærforhold for alle. Gruppestørrelse for skoleklasser er 15 elever pluss lærer. 
 
Omvisningen tilbys på torsdager på dagtid, og du bestiller direkte på våre nettsider. Anlegget ligger i Gjesdal kommune, 5 kilometer sør for Ålgård sentrum.  
 
Anlegget er stort, og man må regne med en del gåing, både i anleggshallene og trappekorridorer underveis. Omvisningen passer derfor ikke for personer med behov for rullestol, krykker og tilsvarende hjelpemidler.  Dette er et prosessanlegg som i utgangspunktet ikke universelt utformet, men ta kontakt på besok@ivar.no, så skal vi se om vi kan tilrettelegge omvisningen.

Her kan du lese mer om anlegget.  

I løpet av første halvdel av 2023 vil det også åpnes for omvisninger på vårt sentralrenseanlegg i Randaberg.
 
Velkommen til oss!