Endelig er våren snart her og alle hageglade kan glede seg over at IVAR igjen tilbyr ren kompost og jordblanding på våre gjenvinningsstasjoner på Forus og Sele. På Nordmarka, Viganeset og Gåsavikja gjenvinningsstasjoner kan du kjøpe kompost.  

Priser 2024 

Kompost og jordblanding selges i hele og halve kubikkmetre (m3). En kubikkmeter er 1 000 liter kompost, eller et lite tilhengerlass.  

Pris på kompost og jordblanding er 650,- for en hel kubikk, og 325,- for en halv kubikk. 

Vi laster opp komposten for deg, så ved kjøp skal du bare henvende deg til en av våre driftsteknikere på gjenvinningsstasjonen.  

Nytt i 2024: På gjenvinningsstasjonene på Forus, Sele og Nordmarka i Strand kan du også kjøpe kompostblanding i bagasjeromsvennlige småsekker (18l.) Pris: 80,-  per sekk. Tre sekker for 200,-.

Småsekk kompostblanding

På dager med mye kompostsalg kan det bli tomt på gjenvinningsstasjonene våre, men vi får nye leveranser flere ganger ukentlig.   

Alle priser er inkludert mva. 

Les mer om IVAR-komposten vi produserer. 

Kompostfakta  

Vi produserer IVAR-komposten selv på Sele, den er helt torvfri og holder godt på fuktighet.  

Kompost er et miljøvennlig produkt produsert lokalt av hageavfall og organisk avfall. Den inneholder næringsstoffer som plantene trenger for å vokse. Når organisk materiale brytes ned, avgis næringsstoffer og blir tilgjengelige for plantene du dyrker. 

I vekstsesongen har vi både ren, ublandet kompost til salgs, og en jordblanding. Jordblandingen består av kompost og sand. Begge produktene er torvfrie.  

Analyse av næringsinnholdet på kompost (2022) finner du her
  

Slik bruker du komposten 

Kjøper du ren kompost hos oss, bør den blandes ut med andre næringsstoffer, eller legges som lag over andre jordprodukter. Les mer om bruk av kompost. 
  

Når selger IVAR kompost? 

IVAR selger kompost hele sesongen frem til det er tomt i oktober/november. Vi informerer på nettsidene våre når vi har komposten inne i starten av sesongen. Datoen varierer årlig som følge av kuldeperioder og når komposten er moden og klar for bruk.