Slik gjør du

Legg mobiltelefonen i innleveringsboksen på IVARs gjenvinningsstasjon på Forus. Innholdet i mobiltelefonen vil bli slettet og telefonen går til gjenvinning eller gjenbruk. Miljøfarlige stoffer tas hånd om.

Laderen kan leveres sammen med mobiltelefonen.

  • 100% sikker sletting.
  • RFID-brikke.
  • Sikker transport i låst beholder.
  • Mobilen går til gjenbruk eller gjenvinning.

Innleveringssted:

IVAR gjenvinningsstasjon Forus.

 

Bakgrunn

Det selges ca. 2 millioner mobiltelefoner hvert år i Norge. Kun en brøkdel (ca 2-300 000) samles inn.

Vi vet at svært mange har telefoner i skuffen hjemme, og disse trenger vi å få inn til miljøsanering og gjenvinning.

Vi vet også at en del av landets innbyggere anser det som «tryggest» å kaste mobilen i restavfallet – men dette er noe vi overhodet ikke ønsker. Det er miljøgifter i gamle mobiltelefoner – og mobilene blir ikke miljøsanert når de kastes i restavfallet.

Sikkerhetsaspektet er viktig når vi snakker om smarttelefoner. ID-tyverier er et problem som dukker opp oftere og oftere. Med all den informasjon som ligger på en smarttelefon, er det viktig å være trygg på at når den kastes, så er den kastet.

Skapet er låst fast og under oppsyn på dagtid, boksen som er inni skapet fraktes innendørs om natten, boksen er også låst. Ingen andre enn selskapet som sletter innholdet har nøkkel til denne boksen.

Bakgrunnen for hele prosjektet er et FOU-prosjekt som har fått støtte fra Forskningsrådet (over 5 millioner kroner). Logistikk er det store temaet, men innsamling av småelektronikk er også et tema, og den sikre løsningen. Med på laget når det gjelder sikker innsamling er: Elretur, Alternativ Data, GS1 Norway (sporingssystemer), Enviropac og EVRY.