Stephen fra Sandnes ble nylig trukket ut som ny vinner i Returkartonglotteriet. Han vant 10.000 kroner!

Han var strålende fornøyd da IVAR kom på besøk.

- Jeg er kjempeglad! Jeg har brettet og stappet melkekartonger i alle år, men har aldri tenkt at jeg kom til å vinne. Andre har alltid spurt hvorfor jeg gidder, og da har jeg sagt at jeg vil gjøre en innsats for miljøet, forklarer han.

Pengene skal gå til årets sommerferie, noe hele familien får glede av.

Bilde av vinner i Returkartonglotteriet.

Siden 1997 har alle som skyller, bretter og stapper drikkekartonger og skriver navn og nummer på kubbene, deltatt i Returkartonglotteriet som administreres av Grønt Punkt Norge. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1.6 millioner kroner.

Slik deltar du:

Alle kan delta og vinne i returkartonglotteriet - privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag etc. Premiene er fordelt på 120 premier á kr. 10.000 og 4 premier á kr. 100.000.

Kartongene leveres i den vanlige kommunale returordningen, sammen med annen papp og papir.

Enkeltkartonger:  Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på. Enkeltkartoner er med i trekningen om 10 000 kroner.

Kubber:  For å vinne 100 000 må du skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge på. Skriv navn og telefonnummer på kubben. For skolemelk-kartonger gjelder fire kartonger oppi den femte. Kubbene er også med i trekningene om 10 000 kroner.