Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

Ikke bruk toalettet som søppelbøtte!

Kluter, bleier, bind, bomullspinner og bomullsdotter skal ikke kastes i toalettet! (Heller ikke sokker, hatter, matrester eller mobiltelefoner...)

Søppel og fett som kastes i do stopper til avløpsrørene, og det kan fort bli et ubehagelig problem. Blir det tett, kan kloakken komme opp i sluket. Det er kanskje ikke akkurat det en ønsker seg mest når en står i dusjen...

Blir det tett, må ofte profesjonelle ta jobben med å åpne opp avløpet igjen, og det kan bli dyrt for den enkelte huseier.

Matvarer og matrester skal heller ikke kastes i do. Gjør vi det, er det en stående invitasjon til kloakkrottene om å trives og bli mange.

Blir det skikkelig store forstoppelser i avløpsrørene, må IVARs anlegg repareres. Det koster samfunnet mye, og kan i verste fall føre til at kommunene må øke avgiften til innbyggerne.

Hjelp oss å holde rørene åpne, ikke kast søppel, matrester og fett i do!

Vil du lese mer om dovett? Se denne nettsiden.

Vil du se filmen om igjen? Du finner den her.

 

Don`t DO it

Don`t DO it er en kampanje som skal redusere mengden søppel som kommer inn i avløpsrenseanleggene til IVAR IKS.

Søppel som kastes i toalettet er et stort og dyrt problem, og kampanjen skal gjøre folk oppmerksomme på problemstillingen. Vi har en egen nettside, en Facebook-side og et spill som kan lastes ned til mobiltelefon.

Den enkleste måten å finne spillet på, er å gå inn på http://dontdoit.ivar.no/ med telefonen og laste det ned derfra.

På nettsiden ligger en film som viser hva som skjer med søppel som havner i avløpsrørene. Vi har filmet Leif, som jobber på renseanlegget vårt, på en tur ned i kloakken. Der treffer han svære "anakondaer". Gå inn på siden og se filmen, hvis du tør...

På samme siden ligger det også lenke til spillet som kan lastes ned til mobiltelefonen.

Lik oss og del på facebook