Ved å sortere ut MDF fra trevirke kan vi sende trevirke til materialgjenvinning. Derfor har vi nå fått på plass en egen kontainer for MDF, slik at dette ikke blir kastet sammen med annet trevirke.  

Her kan du lese om hva forskjellen mellom materialtypene, og hvordan du sorterer riktig neste gang du besøker oss:

MDF (og huntonitt)

I denne nye kontaineren samler vi inn materialer i MDF (og huntonitt).

Av bygningsmaterialer skiller MDF seg fra trevirke ved at det kan ligne på materiale av tre, men inneholder store mengder sammenpresset lim. MDF er enkelt forklart trefibre som er sammenpresset med voks eller lim under høy temperatur og trykk.

Et enkelt kjennetegn på MDF (og huntonitt) er et helt fint trespon som er presset sammen ved hjelp av lim og trykk. Materialet kan ligne på sammenpresset papp, men består av sammenpresset trespon og lim. 

Eksempler på MDF er: Veggpanel, lister, takplater, asfalterplater/vindsperrer og en del flatpakkede møbler. 

MDF i møbler

I tillegg finner vi ofte MDF i møbler. Flatpakkede møbler som er enkle å skru sammen selv er ofte i MDF. Så dersom du skal kvitte deg med en ødelagt IKEA-hylle, er det riktig å kaste denne i kontaineren for MDF.

Trevirke

Kontaineren for trevirke fortsetter hos oss som før. I kontaineren for trevirke vil vi fortsatt har rene trematerialer, som for eksempel malt og beiset treverk, lister, parkett, trepaller og møbler i treverk. Ved å sortere disse får vi sendt materialet til materialgjenvinning. 

Tremøbler trukket med stoff, for eksempel stoler, skal fortsatt kastes i restavfallet.

Levere til Bruktbuå fremfor å kaste?

Fullt brukbare møbler og materialer er du også velkommen til å levere til Bruktbuå. Det du ikke trenger lenger, kan være til stor nytte for andre. 

Du er også velkommen til å spørre oss om sortering neste gang du besøker oss.

Takk for at du sorterer!