Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

Selger unødvendige vannfilter

De siste månedene har mange husstander i distriktet blitt oppsøkt av selgere som hevder det er nødvendig å filtrere drikkevannet. Dette er ikke riktig.

Selgerne kommer fra firmaet iVANN. Når de presenterer seg og firmaet oppstår det ofte misforståelser, og folk tror de kommer fra IVAR.

De aller fleste husstandene i distriktet vårt får kommunalt vann, som igjen blir levert av IVAR. Dette vannet går gjennom en renseprosess i flere trinn, og er reint, sunt og friskt når det når forbrukeren. Det er ingen grunn til å bruke ytterligere filter eller renseprosesser.

De aller fleste husstander over hele landet har kommunalt vann som tilfredstiller kravene til reint og sunt drikkevann, og trenger ikke ekstrautstyr. Det er flere eksempler på selgere som ikke kan legitimere seg, og det har også forekommet at falske selgere har stjålet fra husene de har besøkt. Representanter fra kommunene eller fra IVAR kommer aldri uanmeldt og uten legitimasjon på dørene til folk.

Norsk Vann, som er en  ikke-kommersiell interesse- og kompetanseorganisasjon for vann- og avløpssektoren, sendte tidligere i år ut ei advarende pressemelding om denne saken. Hele pressemeldinga kan leses på heimesidene til Norsk Vann.

Selgerne av vannfilter har også vært omtalt i lokale media:
Stavanger Aftenblad 11. februar 2012,  Stavanger Aftenblad 9. februar 2012.

12. juli sto det også en tilsvarende artikkel i Tønsberg Blad.