Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

RenoNorden konkurs

Slik skal søppelkaos unngås. (foto: Sissel Brunstad, NRK)

RenoNorden konkurs

Sent mandag kveld kom meldingen om at renovasjonsselskapet RenoNorden hadde slått seg selv konkurs. Selskapet som håndterer avfallet fra èn av tre husstander i Norge har slitt økonomisk i lengre tid.

I Rogaland er 15 kommuner rammet av konkursen, men avdelingsleder ved Gjenvinning Audun Roalkvam frykter ikke søppelkaos. Siste beskjed fra RenoNorden er at de vil kjøre som normalt inntil videre.

Se intervjuet med Audun Roalkvam her.

Garanterer lønn

IVAR har iverksatt tiltak og vi er i kontakt med andre selskaper som kan sikre henting av boss i en overgangsperiode. Vi håper å ha en ny avtale på plass veldig snart og garanterer for lønn til RenoNordens ansatte som stiller på jobb i dag sier Roalkvam.

Mulige forsinkelser

Vi oppfordrer innbyggerne i kommunene våre til å la dunken stå ute til den blir tømt. I Ryfylke er det også gratis gjenvinninsstasjoner i tilfelle tømming av søppelt tar lengre tid enn normalt.

Av IVAR sine kommuner er det Forsand, Finnøy, Strand, Hjelmeland, Suldal, Hå, Klepp og Miljøstasjonene i Stavanger som er rammet. Oppdateringer vil bli lagt ut på IVAR, Rymi samt kommunene sine hjemmesider og i sosiale medier.

Følg oss på Facebook:

IVAR IKS: https://www.facebook.com/ivar.iks/

RYMI IKS: https://www.facebook.com/Ryfylke.Miljoverk.IKS/?fref=ts