Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

IVAR fikk Venstres miljøpris

IVAR er tildelt Rogaland Venstres miljøpris for 2012 for tiltaket med byttebu på gjenvinningsstasjonen på Forus.

IVAR har drevet byttebua på Forus i fire år, og antallet besøk har steget jevnt siden åpningen.

Tove Frantzen, (f.v.) nestleder i Rogaland venstre, overrakte Miljøprisen sammen med leder i Rogaland Venstre, Kjartan Lunde. Seksjonsleder i IVAR, Anne Brit Syvertsen tok imot prisen på vegne av IVAR.

Rogaland Vestre har delt ut Miljøpris i 25 år. Både medlemmer i partiet og andre interesserte har nominert kandidater, og gjennom avisannonser har det blitt søkt etter tiltak som kan nomineres.

I år var det var ti ulike personer og tiltak som ble nominerte, og det var styret i Rogaland Venstre som til slutt avgjorde hvem som fortjener Miljøprisen. I år ble det altså IVARs byttebu.

- Byttebua er et godt, kreativt tiltak som er populært blant folk, sier Kjartan Lunde, leder i Rogaland Venstre.

Selve prisen er et kunstverk av Hilde Cathrine "Pippi" Mollerin Borrevik.

Ideen med Byttebua er at kundene på gjenvinningsstasjonen kan sette fra seg brukbare ting der heller enn å kaste dem i containerne. Til gjengjeld kan de ta med seg andre brukbare ting heim igjen dersom de har lyst, men det er ikke nødvendig å bidra med gjenstander for å få ta med seg ting ut av byttebua. IVAR tar ikke betalt for gjenstander folk tar med seg fra Byttebua, og vi tjener heller ikke penger på tiltaket. Byttebua er åpen når gjenvinningsstasjonen på Forus er åpen.