Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

"Et fantastisk anlegg"

Kommunalråd og gruppeleder for Stavanger Venstre, Per A. Thorbjørnsen, skryter av Sentralrenseanlegget Nord-Jæren (SNJ).

Fredag 20. februar besøkte han anlegget på Mekjarvik, og var "flue på veggen" en hel dag.

På sin egen Facebook-side skryter han av anlegget:

"Sentralrenseanlegget på Nord-Jæren i dag. Et utrolig viktig anlegg som i det daglige ikke får den oppmerksomheten det fortjener. Anlegget tar seg av all kloakk og avløpsvann, renser og rent vann renner ut i havet. Kloakk blir til gjødsel og biogass. Et veldig komplekst anlegg, med særdeles dyktige fagfolk. Et fantastisk anlegg i miljøets tjeneste!

Anlegget utvides nå, og det vil føre til at vi får enda renere hav og strender, bedre gjødselprodukt og mer biogass. Mens det gamle anlegget er et kjemisk anlegg, er det nye et biologisk anlegg. Jeg fikk gleden av å gå igjennom det store nye fjellanlegget! Enorme greier.

Jeg har hatt en nyttig og lærererik dag. Jeg er blitt trygt og veldig godt ivaretatt gjennom hele dagen. Takk til bl.a. Terje, Lars, David, Morten, Oddgeir og Leif som har lært meg mye gjennom dagen. Takk til adm. dir Kjell Øyvind Pedersen i IVAR som lot meg få komme og som ga meg innføring i oppgavene og utfordringene til selskapet fra morgenen av. Takk!

PS: Det er det utroligste hva som kastes i toalettet.... God helg" skriver han.

I tillegg la han ut et bilde hvor han sliter med å få igang industrigiren til varmeprosessen: