Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

10 000 kroner for gamle kartonger

Torhild Olavesen fra Engøy i Stavanger vant 10 000 kroner i Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt..

- Jeg har resirkulert drikkekartonger og annet avfall i årevis, i mye over ti år. Jeg sorterer alt; glass, papir og metall, og bruker de ubetjente returpunktene til å levere det fra meg. I tillegg kjører jeg ut til gjenvinningsstasjonen på Forus i blant. Det er min måte å gjøre noe for miljøet på, sier Torhild Olavesen.

Hver gang hun leverer fra seg en kartongkubbe, skriver Torhild Olavesen navn og telefonnummer på den. Det har hun holdt på med så lenge kartonglotteriet har vart.

- Det har blitt en innarbeidet vane, både å resirkulere og å skrive navn på drikkekartongene. Langt bak i hodet har det nok ligget en tanke om at det var en mulighet for at jeg kunne bli trukket ut, men jeg ble likevel veldig overrasket da jeg fikk vite det, sier hun.

Noe av pengene vil Torhild bruke på oppussing av huset. En del skal også gå til et barnehjem i Bolivia som hun støtter over tid.

Fire ganger i året trekker Grønt Punkt ut vinnere blant alle som har levert inn drikkekartonger til resirkulering. Vilkåret er at kartongkubbene er stappa med minst sju kartonger (seks bretta kartonger i den sjuende), at de blir lagt i papirdunken og at den som leverer dem skriver på navn og telefonnummer.

Hver trekning i Returkartonglotteriet gir 10 000 kroner til 30 uttrukne fra hele landet. I tillegg blir en trukket ut til å vinne 100 000 kroner.