Pil venstrePil høyreDekor, prikker

Du er her:

Byttebuå

Det du ikke trenger kan andre ha bruk for. Og omvendt.

I stedet for å kaste brukbare ting i containerne på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i Byttebuå. Da kan du glede noen andre med dem, og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Dersom du finner noe du selv har bruk for, kan du ta det med deg helt gratis.
Byttebuå er det første du møter på når du kommer til Gjenvinningsstasjonen på Forus. Her kan du sette fra deg brukbare gjenstander før du kjører inn på stasjonen.
 
 

Det du ikke trenger, kan være gull for andre.

 

Den nye Byttebuå har egen inngang for innlevering og en annen for henting. Nå er det helt gratis både for dem som henter og dem som leverer gjenstander.
 
Byttebuå er en del av IVAR gjenvinningsstasjon Forus og har samme åpningstider som gjenvinningsstasjonen

Det er full anledning til å ta med seg gjenstander uten å sette inn noe.

Utvalget i Byttebuå vil variere fra dag til dag. Vi kan aldri love at kundene finner akkurat det de leter etter, og vi garanterer heller ikke for kvaliteten. Men det går an å gjøre virkelige kupp i bua. Alle gjenstander i Byttebuå er kassert av tidligere eier. IVAR har ikke kontrollert kvaliteten og gjenstandene kan være ødelagte og farlige i bruk uten reparasjon. All videre bruk skjer derfor på eget ansvar.

Eksempler på ting som kan finnes i Byttebuå er verktøy, leker, husholdningsartikler, elektrisk og elektronisk utstyr, bøker, møbler, sportsutstyr, hobbyartikler, hageutstyr og pyntegjenstander.

Farlig avfall som maling, whitespirit, plantevernmidler og andre kjemikalier skal ikke skal settes i Byttebuå. Klær og sko legges i Fretex-containeren.

Kjøreregler

Kjøreregler for bruk av Byttebuå:

  1. I Byttebuå forventes normal høflig oppførsel . Kunder har plikt til å rette seg etter personellets anvisninger. Avvik kan medføre bortvisning eller politianmeldelse.
  2. Personellet avgjør hva som kan leveres til Byttebuå. Avgjørelsen kan ikke påklages.
  3. Barn er velkomne, men vi forventer samme oppførsel som i en vanlig butikk. 
  4. 20 minutters regelen: Når hensynet til andre kunder eller personellets arbeidssituasjon tilsier det, har personalet rett til å vise bort kunder som har vært i Byttebuå mer enn 20 minutter. 
  5. Ansvar: IVAR IKS har ikke ansvar for kvalitet, funksjon, sikkerhet, bruk og/eller eventuelt videre omsetning av varer som tas ut av Byttebuå.
  6. Det er ikke anledning til å prøve elektrisk utstyr i Byttebuå. Ta utstyret med hjem og test det der. 

Tips, ris og ros kan sende på e-post til ivar@ivar.no